5 Gouden tips voor het gebruik van honing.
Bijgewerkt op: 5 jan.
Honing van de bij, Mischien wel het meest veelzijdige natuurproduct van de wereld.

Honing, het gouden goedje welke wij allen kennen als zoetstof voor je bakje thee en remedie voor een zere keel. Maar wist je dat honing veel meer in zijn mars heeft dan alleen gebruik als lekkernij? Honing word al eeuwen lang gebruikt als remedie voor diverse klachten bij mens en dier.
Wil jij weten hoe je honing gebruiken? lees dan gauw hier onder mijn tips!
Tip #1 - Zeg vaarwel tegen puistjes
Heb jij last van puistjes? of acne? smeer er dan eens honing op! Ja echt !
door de antibacteriële werking van honing, werkt dit uitstekend tegen puistjes en is dit niet voor niets de reden dat het in zoveel verzorging producten verwerkt zit.
doe wat honing op je puistjes en laat dit enkele minuten intrekken, spoel daarna af met lauwwarm water en je puistjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen!
Tip #2 - littekens verminderen? het kan!
Wist je dat honing dus littekens kan verminderen? doordat bijen tijdens de productie van honing enzymen toevoegen, die zorgen voor antibacteriele werking, je huid hydrateerd en verzachtend is, is dit een uitstekende oplossing boor het verlichten van je huid en/of littekens en zullen zij minder zichtbaar zijn.
Voor de beste werking bedek je de huid of littekens met honing en laat je dit de hele nacht intrekken, vervolgens spoel je het de volgende dag af met lauwwarm water. Je huid gaat stralen en al na enkele keren gebruik zie je duidelijk je littekens verminderen.
"De bijen zoemen rond hun woning en werken aan een nijver plan, zij zorgen voor de zoete honing en wij maken er een potje van"
Tip #3 - Honing als snack na het sporten
Je sportprestaties verbeteren met honing? Honing zorgt ervoor dat je glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil blijven. Hierdoor kun je langer doorgaan met sporten en zullen je spieren zich sneller herstellen na een intense work-out. Het helpt je lichaam insuline aan te maken om tot een betere eiwitstofwisseling te komen.
Neem dus voortaan honing pre of post work out en ga voor die killer body !
Tip #4 - Probiotica voor een gezonde darmflora
Honing is een uitstekend probiotica en kan je darmflora in balans houden. Sommige honing soorten bevatten zelf een flinke hoeveelheid van vriendelijke bacteriën waaronder lactobacilli en bifidobacteria.
Ook helpt honing bij de opname van voedingsstoffen en zijn er onderzoeken die aantonen dat honing helpt bij oxidatieve stress in de lever, nieren en alvleesklier.
Tip #5 - Eindig sterk
Honing zit bomvol met essentiële vitaminen, enzymen en mineralen. Waaronder Vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en kalium. Hierdoor ben je beter beschermd tegen bacteriën en virussen en word je immuunsysteem versterkt. Als hij dan zelfs nog kaneel bij wordt gevoegd versterkt dit het effect
Honing het gouden goedje
Voortaan heeft je kopje thee met honing een hele andere betekenis dat een lekkere zoetstoef. Blijf honing daarom zeker nemen in je thee, op je brood of zelfs in een snoepje of puur op je huid. Honing heeft al eeuwen lang een geneeskrachtige werking op mens en dier, Zolang wij voor onze natuur en de bijen zorgen zal dit het ook aanstaande eeuwen nog zeker doen.